Rosé kalveren

Bij rosé kalveren is het van belang om geen week verloren te laten gaan en elke fase in de ontwikkeling van het dier te streven naar een goede gezondheid zodat de kalveren een goed groeitraject  kan doormaken. Op de juiste wijze anticiperen op de herkomst van de dieren en inspelen op de omstandigheden is hierbij van groot belang. Onze specialisten ondersteunen u daar graag bij.  

Pre-Start & Start

Gezonde voeders voor mooie pensontwikkeling

Tijdens de startfase ligt de focus op het voorkomen van luchtweg- en darmproblemen, soepel spenen en een mooie pensontwikkeling. Onze specialisten adviseren in passende en praktische oplossing voor uw dieren als het gaat om voeders, huisvesting of klimaat. Vraag onze specialist naar tips of laat ze de ventilatie bij uw kalveren bekijken en doorrekenen. 

Voer bestellen
Voer bestellen doet u via Mijn Voergroep Zuid of via de bestelapp. Bestellen

Assortiment & aanpakken

Assortiment rosé kalveren Voor ieder boerenbedrijf een passende voerlijnLees meer

Nieuws

01 augustus 2019

RVB biedt 825 hectare pachtgrond aan

Het Rijksvastgoedbedrijf meldt donderdag 1 augustus dat het 825 hectare landbouwgrond voor geliberaliseerde pacht gaat aanbieden. De 42 kavels zijn gelegen in de Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en de Wieringermeer.
Lees meer
01 augustus 2019

'Boer in VS valt door Trump tussen wal en schip'

Boeren in de Verenigde Staten (VS) kampen al geruime tijd met lage opbrengstprijzen. Daaroverheen kwam dit jaar voor grote delen van het land extreme weersinvloeden én is de invloed van Trump’s handelsoorlogen voelbaar. Dezelfde president en zijn...
Lees meer
31 juli 2019

In Twente is het nóg droger dan in 1976

Het zijn pittige tijden voor de boeren in Oost-Nederland. Voor het tweede jaar op rij worden zij geteisterd door fikse droogte. Het neerslagtekort is in Twente zelfs groter dan in rampjaar 1976, zo meldt de Unie van Waterschappen. 
Lees meer
31 juli 2019

Waarom hitte geen reactie teweegbrengt in zuivel

De extreme hitte van de afgelopen dagen zorgt nog niet voor reactie op de zuivelmarkt. In 60 seconden duidt marktexpert Wouter Baan de situatie en de noteringen van ZuivelNL. 
Lees meer
31 juli 2019

Trump compenseert boeren met tonnen dollars

Het Witte Huis in de Verenigde Staten meldde in mei al dat het $16 miljard schadevergoeding uittrekt voor de agrarische sector, als gevolg van de handelsoorlogen die president Donald Trump voert. Nu is ook de verdeelsleutel gepresenteerd. De bedragen...
Lees meer
31 juli 2019

Ierse melkers vrezen voor inkrimping veestapel

In Ierland roept de Climate Change Advisory Council (CCAC) op om de veestapel in het land aanzienlijk te verminderen om de CO2-doelstellingen van 2030 te halen. Volgens de raad heeft de uitbreiding van de Ierse melkveestapel de afgelopen jaren de grootste...
Lees meer
30 juli 2019

Pro-brexit wind door landbouwministerie

Boris Johnson, de nieuwe minister-president van het Verenigd Koninkrijk, heeft Theresa Villiers benoemd tot minister van Landbouw, Voedsel en Plattelandsontwikkeling. Zij volgt daarom Michael Gove op.
Lees meer
29 juli 2019

FrieslandCampina tornt niet aan melkprijs

FrieslandCampina houdt de garantieprijs van augustus stabiel. De biologische melkprijs zet daarentegen wel een stap naar boven. Marktexpert Wouter Baan duidt de mutaties. 
Lees meer
29 juli 2019

Droogtemaatregelen mest niet aan de orde

Ondanks de droogte concludeert de Commissie van Deskundigen Meststoffenwet (CDM) dat droogtemaatregelen op de mestmarkt niet nodig zijn. In 2018 werd het uitrijdseizoen nog verlengd, maar dit jaar zijn de omstandigheden minder nijpend.
Lees meer
29 juli 2019

Komst melkstromen stelt melkveehouder voor keuze

Bij de pomp kan gekozen worden tussen gewone brandstof en premium brandstof. In het zuivelschap van supermarktketens verschijnen ook meer kleuren en smaken. Zuivelverwerkers zetten vol in op melkstromen, waardoor melkveehouders voor een keuze worden...
Lees meer

Agenda

26 nov - 28 nov

RMV Gorinchem

Nieuwsflits rundvee

Meld u aan voor de Nieuwsflits Rundvee