Vleesvee

Vleesstieren op het juiste gewicht afleveren met een optimale vetbedekking. Dat is het doel van elke vleesveehouder. De specialisten van Voergroep Zuid ondersteunen u hier graag bij om met het beschikbare ruwvoer het juiste rantsoen samen te stellen. Of u werkt met veel bijproducten of alleen met mais en brok, onze specialisten weten er een passend rantsoen van te maken zodat u in combinatie met de juiste management aanpak uw doelstelling kunt realiseren. 

Start

Een goede start voor een hoge jeugdgroei

Een goede start is cruciaal om het kalf uit te laten groeien tot een goede vleesstier. Om het kalf te ondersteunen in deze kwetsbare periode is het van belang te sturen op luchtweg- en darmgezondheid voor een probleemloze speenperiode en goede pensontwikkeling. Onze voeders bevatten daarom luxe grondstoffen, voeradditieven en vitaminen die de darmgezondheid ondersteunen en daarmee de vertering verbeteren. Daarnaast geven onze specialisten bedrijsspecifiek praktische adviezen ten aanzien van huisvestng en klimaat. Dit waarborgt gezonde dierprestaties voor een hoge jeugdgroei. 

Lees meer
Voer bestellen
Voer bestellen doet u via Mijn Voergroep Zuid of via de bestelapp.Bestellen

Assortiment & aanpakken

Assortiment vleesvee Voor ieder boerenbedrijf een passende voerlijnLees meer
Blockemel emmer Perfect uitgebalanceerde en gemakkelijk opneembare mineralen, sporenelementen en vitaminen.Lees meer
Silomanagement aanpak Essentieel voor gezond voerLees meer

 

Stressvrij afmesten voor behoudt van de vleeskwaliteit

Nieuws

13 april 2021

Melkveehouders verlangen naar warmer weer

In veel gebieden van het land is het nat voor de tijd van het jaar. Waar veel percelen vorig jaar kampten met de droogte, heerst nu vooral het verlangen onder melkveehouders naar snel warmer wordend weer. 
Lees meer
13 april 2021

Voergroep Zuid realiseert prima jaarresultaten over 2020

Zowel qua voerafzet als voor wat betreft financiële resultaten heeft Voergroep Zuid het afgelopen jaar over de volle breedte prima gepresteerd. Dit blijkt uit het jaarverslag dat Voergroep Zuid afgelopen week aan haar Ledenraad presenteerde. De netto-omzet...
Lees meer
13 april 2021

'Koop yoghurtmerk Yoplait gamechanger voor Sodiaal'

De Franse zuivelcoöperatie Sodiaal heeft vorige maand een deal gesloten met de Amerikaanse voedselgigant General Mills voor de overname van de Europese tak van Yoplait. 'En daar zijn de Fransen enorm trots op', zegt Kees Gielen, COO en CFO van Sodiaal....
Lees meer
12 april 2021

Lege kaasschappen door hack bij transportbedrijf

Een hack bij transportbedrijf Bakker Logistiek uit Zeewolde leidde bij verscheidene winkels tot lege schappen. De hack is inmiddels opgelost.
Lees meer
12 april 2021

Melkveehouder zaait gerst mee met voederbieten

Door de hoge kVEM-opbrengst wordt de voederbiet steeds belangrijker in de ruwvoerstrategie van melkveehouders. Het areaal voederbieten in Nederland groeit ieder jaar weer.
Lees meer
12 april 2021

Kaasfabriek van Glanbia en A-Ware in Ierland betwist

De nieuwe kaasfabriek in Ierland die de zuivelconcerns Glanbia en A-ware gezamenlijk willen bouwen, blijft de gemoederen bezig houden. Doordat de oplevering van de fabriek wordt vertraagd, wil Glanbia een regeling introduceren om de piekproductie van...
Lees meer
09 april 2021

'Met lage kosten naar de 11.000 kilo per koe'

De Boerenbusiness Ruwvoertour volgt dit jaar 10 percelen maïs en gras verdeeld over Nederland. Iedere week vragen we 1 van de deelnemende melkveehouders naar zijn visie en aanpak voor aankomend groeiseizoen. Deze week is dat Jan Dirk Ubbels, melkveehouder in...
Lees meer

Agenda

Nieuwsflits rundvee

Meld u aan voor de Nieuwsflits Rundvee

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.