Vleesvee

Vleesstieren op het juiste gewicht afleveren met een optimale vetbedekking. Dat is het doel van elke vleesveehouder. De specialisten van Voergroep Zuid ondersteunen u hier graag bij om met het beschikbare ruwvoer het juiste rantsoen samen te stellen. Of u werkt met veel bijproducten of alleen met mais en brok, onze specialisten weten er een passend rantsoen van te maken zodat u in combinatie met de juiste management aanpak uw doelstelling kunt realiseren. 

Start

Een goede start voor een hoge jeugdgroei

Een goede start is cruciaal om het kalf uit te laten groeien tot een goede vleesstier. Om het kalf te ondersteunen in deze kwetsbare periode is het van belang te sturen op luchtweg- en darmgezondheid voor een probleemloze speenperiode en goede pensontwikkeling. Onze voeders bevatten daarom luxe grondstoffen, voeradditieven en vitaminen die de darmgezondheid ondersteunen en daarmee de vertering verbeteren. Daarnaast geven onze specialisten bedrijsspecifiek praktische adviezen ten aanzien van huisvestng en klimaat. Dit waarborgt gezonde dierprestaties voor een hoge jeugdgroei. 

Lees meer
Voer bestellen
Voer bestellen doet u via Mijn Voergroep Zuid of via de bestelapp. Bestellen

Assortiment & aanpakken

Assortiment vleesvee Voor ieder boerenbedrijf een passende voerlijnLees meer

 

Stressvrij afmesten voor behoudt van de vleeskwaliteit

Nieuws

26 oktober 2019

Zendtijd boer in Noordwijk, ontgoocheling in Den Bosch

De boerenprotesten blijven doorgaan. Agractie voert deze zaterdag 26 oktober een actie in Noordwijk, waarbij de boeren zendtijd claimen in het tv-programma van Harry Mens. Een week lang intensief protest voor het provinciehuis in Den Bosch, met een massale...
Lees meer
25 oktober 2019

Zuivelsector blaast overleg over eigen stikstofplan op

De Nederlandse zuivelsector heeft het eigen overleg opgeblazen over een alternatief voorstel om de stikstofproblematiek te beteugelen. Na vlammende kritiek van boerenbelangenhartigers en protesten bij de kantoren van FrieslandCampina en ZuivelNL kozen...
Lees meer
25 oktober 2019

'Commotie omtrent stikstof is totaal onnodig'

De commotie die is ontstaan nadat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) is afgeschoten, is volgens Franca Damen, advocaat bij Kneppelhout, totaal onnodig. De overheid handelt volgens haar bovendien onzorgvuldig, gezien de meetmodellen van het RIVM onbetrouwbaar...
Lees meer
25 oktober 2019

Boerenorganisaties ziedend op stikstofplan zuivelsector

De Nederlandse zuivelsector is bezig met het ontwikkelen van een eigen stikstofplan, dat zij wil voorleggen aan het kabinet. De andere boerenbelangenbehartigers zijn hier razend over en spreken van 'Code rood'. Dit dwarsboomt namelijk het plan schouder...
Lees meer
25 oktober 2019

Boerenbelangenbehartigers sluiten 'legendarisch pact'

Boerenbelangenbehartigers binnen alle sectoren willen samen 1 front vormen in het stikstofdossier. Die intentie is gisteren uitgesproken op een speciaal belegde avond hiervoor, zo blijkt uit een brief van Farmers Defence Force.
Lees meer
24 oktober 2019

Volgende vegaburgergigant wil naar Europa

Na Beyond Meat is het nu de beurt aan Impossible Foods. Het Amerikaanse bedrijf wil met de vleesvervangers de Europese markt betreden en heeft daarvoor een aanvraag ingediend in Nederland.
Lees meer
24 oktober 2019

Weinig kaas op de plank, prijsopleving zet door

De kaasprijzen (Gouda en Edam) blijven enorme stappen naar boven zetten. Ook de prijs van weipoeder klimt deze week uit een dal, wat suggereert dat er minder kaas is geproduceerd. 
Lees meer
24 oktober 2019

Rundveehouders moeten extra belasting betalen

Rundveehouders moeten vanaf 1 januari 2020 meer belasting per dier betalen voor het Diergezondheidsfonds. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) donderdag 24 oktober.  
Lees meer
23 oktober 2019

Prijzen melkpoeders laten afvlakkend beeld zien

Na een paar weken van opwaartse bewegingen, laten diverse zuivelprijzen deze week een stabiel beeld zien. Marktexpert Wouter Baan bespreekt de ZuivelNL-noteringen. 
Lees meer
23 oktober 2019

Miljoenenverlies voor RFC in Pakistan

FrieslandCampina Engro Foods Pakistan heeft in de eerste 9 maanden van 2019 een verlies geboekt van omgerekend €4,6 miljoen.
Lees meer

Agenda

22 nov

Studiedag melkveehouderij

26 nov - 28 nov

RMV Gorinchem

Nieuwsflits rundvee

Meld u aan voor de Nieuwsflits Rundvee