Vleesvee

Vleesstieren op het juiste gewicht afleveren met een optimale vetbedekking. Dat is het doel van elke vleesveehouder. De specialisten van Voergroep Zuid ondersteunen u hier graag bij om met het beschikbare ruwvoer het juiste rantsoen samen te stellen. Of u werkt met veel bijproducten of alleen met mais en brok, onze specialisten weten er een passend rantsoen van te maken zodat u in combinatie met de juiste management aanpak uw doelstelling kunt realiseren. 

Start

Een goede start voor een hoge jeugdgroei

Een goede start is cruciaal om het kalf uit te laten groeien tot een goede vleesstier. Om het kalf te ondersteunen in deze kwetsbare periode is het van belang te sturen op luchtweg- en darmgezondheid voor een probleemloze speenperiode en goede pensontwikkeling. Onze voeders bevatten daarom luxe grondstoffen, voeradditieven en vitaminen die de darmgezondheid ondersteunen en daarmee de vertering verbeteren. Daarnaast geven onze specialisten bedrijsspecifiek praktische adviezen ten aanzien van huisvestng en klimaat. Dit waarborgt gezonde dierprestaties voor een hoge jeugdgroei. 

Lees meer
Voer bestellen
Voer bestellen doet u via Mijn Voergroep Zuid of via de bestelapp.Bestellen

Assortiment & aanpakken

Assortiment vleesvee Voor ieder boerenbedrijf een passende voerlijnLees meer

 

Stressvrij afmesten voor behoudt van de vleeskwaliteit

Nieuws

06 maart 2019

Facebookbericht kost Danone 43 miljoen euro

De winst van Danone is het afgelopen jaar gedaald van €3,45 miljard in 2017 naar €3,35 miljard in 2018 (-2,9%). Dit komt volgens het Franse bedrijf onder meer door de oproep tot een boycot in Marokko, wat in een Facebookbericht aangejaagd werd....
Lees meer
06 maart 2019

Wat heeft de Sima te bieden?

Zondag 24 februari trapt de 2-jaarlijkse Sima in Parijs weer af. Het wordt ook wel het 'zusje' van de Agritechnica genoemd en bijna alle internationale fabrikanten laten zich daar zien. Maar, welke innovaties zijn er die een Nederlandse akkerbouwer...
Lees meer
06 maart 2019

Prijsvechters veevoer bundelen krachten

MijnVoer.nl en CheapFeed.com, wat een onderdeel van Duynie is, maken woensdag 20 februari bekend te gaan samenwerken. De online voerplatforms melden dat ze perfect bij elkaar passen.
Lees meer
06 maart 2019

Melkpoeders naderen psychologische prijsgrens

De boterprijs van ZuivelNL moet deze week een flinke min incasseren, maar volgens marktexpert Wouter Baan zijn er ook aanknopingspunten voor een bodem. De melkpoeders hervatten de weg naar hogere niveaus.
Lees meer
05 maart 2019

Fonterra vindt opvolger voor Theo Spierings

De Nieuw-Zeelander Miles Hurrel volgt de Nederlandse Theo Spiering op als topman van zuivelcoöperatie Fonterra. Hurrel was al enige tijd interim CEO, maar is nu definitief aangesteld als eindbaas.
Lees meer
05 maart 2019

Huitema: 'Dierlijke mest moet meer ruimte krijgen'

'Dierlijke mest moet meer ruimte krijgen', zo zei Jan Huitema, Europarlementariër voor de VVD. Hij ziet daar 2 belangrijke oplossingen voor; zo vindt hij dat kunstmestvervangers in de plaatsingsruimte van kunstmest gebruikt moeten worden. Ook moet dierlijke...
Lees meer
04 maart 2019

Dit zijn de 5 grootste landeigenaren

Grond is een gewild bezit, en voor boeren zeer belangrijk. Ook buiten de agrarische sector zijn echter veel actoren voor wie grond belangrijk is, maar toch prijken in de lijst met grootste grondeigenaren behoorlijk wat boeren.
Lees meer
04 maart 2019

ForFarmers haalt nieuwe directeuren uit eigen stal

ForFarmers heeft zowel voor de deelsector varkens als voor de deelsector pluimvee een nieuwe commerciële directeur aangesteld. De beide directeuren komen uit de gelederen van het beursgenoteerde veevoerconcern uit Lochem.
Lees meer
04 maart 2019

Leden verbolgen over reclame Campina

Zuivelmerk Campina plaatste in het weekend van 2 maart een reclamespot online, waarbij het beeld ontstond dat blijvend grasland in de melkveehouderij eerder een uitzondering dan de regel is. De video zorgde voor woedende melkveehouders en werd prompt...
Lees meer
04 maart 2019

Sneeuw legt melkcollectie in de VS plat

Door hevige sneeuwval in de Amerikaanse staat Minnesota is de infrastructuur ontregeld geraakt. Het gevolg is dat de melk bij veel melkveehouders niet meer kan worden opgehaald, zo melden diverse Amerikaanse media.
Lees meer

Agenda

21 mrt - 22 mrt

Masterclass - Introductiereis

16 apr

Masterclass Mens & Ondernemer

Nieuwsflits rundvee

Meld u aan voor de Nieuwsflits Rundvee