Een goede start voor een hoge jeugdgroei

Een goede start is cruciaal om het kalf uit te laten groeien tot een goede vleesstier. Om het kalf te ondersteunen in deze kwetsbare periode is het van belang te sturen op luchtweg- en darmgezondheid voor een probleemloze speenperiode en goede pensontwikkeling. Onze specialisten geven bedrijsspecifiek praktische adviezen ten aanzien van voeders, huisvesting en klimaat. Dit waarborgt gezonde dierprestaties voor een hoge jeugdgroei. 

Opfok voeders voor hoge voeropname

Om het kalf optimaal te ondersteunen zijn speciaal onze opfok voeders ontwikkeld voor een veilige ondersteuning gedurende de melkperiode. Deze voeders bevatten luxe grondstoffen, voeradditieven en vitaminen die de darmgezondheid ondersteunen en daarmee de vertering verbeteren. Dit resulteert in een goede groei, gezonde pensontwikkeling en probleemloos spenen.

Voeders Toepassing
Opti-Opfok Muesli Smakelijke muesli met o.a. johannesbrood
Opti-Opfokmix Spelt Veilige mix met hoog aandeel spelt
Opti-Opfokkorrel ad lib Onbeperkt te voeren met of zonder ruwvoer

  Ventilatie doorrekenen

Een goed klimaat is voor alle dieren is essentieel. Bij een goed klimaat is er sprake van een temperatuur die is afgestemd op de comfortzone van het dier en dat het dier geen tocht ervaart. Hiervoor dienen alle onderdelen van de ventilatie, luchtinlaat, eventuele verwarming en ventilator op elkaar afgestemd te zijn. Deze onderdelen dienen ook regelmatig te worden bijgesteld afhankelijk van het aantal dieren en het gewicht van de dieren in de stal. Voergroep Zuid heeft klimaatspecialisten in huis die ventialtieschema's opstellen. Daarnaast beschikken zijn over de benodigde apparatuur om te controleren of de ventilatie aan de gestelde normen voldoet.

 

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.