Hittestress

Help uw schapen stressvrij de zomer door

Door klimaatverandering worden onze zomers steeds warmer. Hierdoor neemt het aantal uren dat een schaap hittestress ervaart toe. De gevolgen van hittestress voor uw schapen zijn groot. Hittestress vermindert de vruchtbaarheid en leidt tot een grotere kans op pensverzuring en klauwproblemen.

Check of uw schapen last hebben van hittestress

Hittestress wordt veroorzaakt door een combinatie van temperatuur en luchtvochtigheid. Een maat voor hittestress is de THI (Temperature Humidity Index). Een schaap ervaart al hittestress vanaf een THI van 68, deze wordt al bereikt bij een relatieve luchtvochtigheid van 50% en een temperatuur van 22OC. 

Wilt u weten of uw schapen last hebben van hittestress? Meldt u dan aan voor de weer- en hittestressvoorspellingen en ontvang elke week een mailing met een 10-daagse hittestressvoorspelling in uw regio. Dit geeft u de kans om voortijdig actie te ondernemen en zodoende hittestress te voorkomen.

Aanmelden en bekijken 10-daagse hittestressvoorspelling

Lid worden?
Word lid van de coöperatie en profiteer van extra voordelen.Aanmelden

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.