Voorkom de speendip

Gedurende de speenperiode is het van belang om de voeropname van de biggen op peil te houden voor een gezonde groei en om de speendip te voorkomen. Daarnaast wordt in deze periode het immuunsysteem van de big op de proef gesteld en is het belangrijk om de darmgezondheid te ondersteunen om speendiarree te voorkomen. Begeleidt uw biggen daarom tijdens de speenperiode optimaal met voeders die het immuunsysteem versterken en met zorgvuldig management wat de basis is voor gezonde prestaties.

 Stimuleert het immuunsysteem  

Om de biggen in de speenfase te ondersteunen is er extra focus op goed verteerbare eiwitbronnen en specifieke ruwe celstoffen voor een optimale darmgezondheid. Om het immuunsysteem en de darmflora te stimuleren worden er diverse additieven ingezet.

 

 

 “5-sterrenhotel-principe” voor topprestaties

Werken middels het “5-sterrenhotel-principe” levert direct resultaat bij de gespeende biggen. Door de biggen maximaal te verzorgen, kunnen zij optimaal ontwikkelen en presteren voor topprestaties en het beste rendement. De zorg bestaat uit:

1. Zorg voor het juiste voer
2. Goede beschikbaarheid van het voer in de juiste voerbak
3. Vers en fris water
4. Aangenaam klimaat; zowel temperatuur als luchtkwaliteit
5. Voldoende ruimte voor de biggen

Hoe het 5-sterrenhotel-principe in te zetten is afhankelijk van de bedrijfssituatie. Vraag onze adviseurs naar de juiste aanpak op uw bedrijf.

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.