Brijvoer

Het brijteam van Voergroep Zuid verzorgt professionele (stal)begeleiding door een team specialisten met zeer ruime ervaring. Door direct contact met leveranciers over aanbod en samenstelling leveren de specialisten een snelle en directe service voor een uitstekende rantsoenoptimalisatie. Door een hoog kennisniveau en veelvuldig onderzoek van brij- en bijproducten wordt er met aanvullende voeders een rantsoen samengesteld die is afgestemd op uw bedrijfssituatie. 

Zeer flexibel door inzet vamix-mengsels

Vamixen zijn grondstofmengsels met veel granen en gebalanceerde grondstoffen. Deze zijn flexibel in te zetten om bijproducten te vervangen in tijden van tekorten maar ook bij gezondheidsproblemen. Tevens kan de inzet van Vamix mengsels een aanzienlijke kostprijsverlaging van uw rantsoen geven.

Nutritionele voordelen

  • Hoog aandeel energie uit zetmeel
  • Lage voederconversie en optimale gezondheid van uw dieren
  • Bewezen lage zoutgehaltes
  • 5% extra ileaal verteerbare aminozuren
  • Extra hoge vitaminering

Voordelen mineralenboekhouding

  • Optimale ruw eiwit/fosfor-verhouding
  • Uitstekende resultaten door vloeibare fytase toevoeging

 

Flexibele Vamixen vervangen bijproducten in tijden van tekorten 

Nieuws

28 september 2020

Vrijstellingen voor oogsten in AVP-gebied

Het aantal wilde zwijnen in Duitsland met de Afrikaanse varkenspest (AVP) loopt verder op. Op varkensbedrijven blijft de varkensstapel tot dusver besmettingsvrij. Op het eerdere verbod op oogsten in AVP-gebieden worden nu vrijstellingen gegeven.
Lees meer
26 september 2020

'Kans op verspreiding AVP naar West-Duitsland klein'

Rabobank verwacht dat China de grens weer zal openen voor Duits varkensvlees. Matz Beuchel, analist bij het RaboResearch Food & Agribusiness team, gaat in een interview met Boerenbusiness dieper op de materie in.
Lees meer
25 september 2020

Tönnies gaat in Spanje grote slachterij bouwen

Vleesgigant Tönnies gaat haar werkzaamheden uitbreiden buiten de Duitse landsgrenzen en wel in Europa's grootste varkensland Spanje. Spaanse media melden dat het bedrijf €75 miljoen investeert in een nieuwe slachterij nabij Calamocha, in de provincie...
Lees meer
25 september 2020

AVP brengt varkensmarkt van zijn à propos

De varkens- en biggenprijzen hebben, na een stabiele zomerperiode, een knauw gekregen door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland. De markt is daardoor behoorlijk verstoord, wat zich in Nederland met name uit in de biggenhandel. In...
Lees meer
25 september 2020

Wat doet Duitse exportban met Chinese markt?

China importeert wereldwijd veruit het meeste varkensvlees. Vooral dit jaar wist de import hoge niveaus te behalen. Duitsland mag voorlopig geen varkensvlees naar China exporteren vanwege een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP), wat gaat dat doen...
Lees meer
24 september 2020

Danish Crown breidt uit met extra productielocatie

Vleesbedrijf Danish Crown heeft de hand weten te leggen op een bestaande productielocatie in de Duitse gemeente Essen. Het gaat om een voormalige locatie van Fleish-Krone-Feinkost die de Deense vleesverwerker per 1 oktober in gebruik neemt.
Lees meer
24 september 2020

Groei Chinese import varkensvlees zakt terug

De Chinese importvolumes van varkensvlees liggen dit jaar op recordhoogte. Over de maand augustus is wederom meer varkensvlees geïmporteerd dan vorig jaar. Wel neemt de groei af in vergelijking met voorgaande maanden en is China druk bezig met het herstellen...
Lees meer

Agenda

Nieuwsflits varkens

Meld u aan voor de Nieuwsflits Varkens

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.