Hoogwaardige kwaliteit voeders

Om hoogwaardige kwaliteit voeders te kunnen leveren worden de waardes van onze voeders berekend met de Schothorst-voederwaardering binnen Voederwaarde.nl  Dit systeem analyseert grondstoffen op gehaltes aan nutriënten en geeft ook boeren inzage in de exacte grondstofsamenstelling. Op basis van grondstofsamenstelling wordt de receptuur van het voer vastgesteld, passend bij de nutritionele en fysiologische behoefte van het varken. Onze voeders worden continu verbeterd door nieuwe wetenschappelijke inzichten te combineren met de dagelijkse ervaringen in de praktijk en in de markt.

Voergroep Zuid heeft twee locaties waar varkensvoeders worden geproduceerd. Eén locatie voor het vleesvarkensvoer en de aanvullende voeders en één locatie voor het biggen- en zeugenvoer. Op deze locatie kunnen de gebruikte grondstoffen zeer precies worden afgestemd op de behoefte van het dier. Grondstoffen die bij voorkeur niet gemalen mogen worden, kunnen later in het productieproces toegevoegd worden. Kortom, de productielijnen zijn geheel afgestemd op het maken van het beste voer.  

Integrale aanpak voor het beste rendement

Ons doel is om varkenshouders te ondersteunen hun bedrijf verder te ontwikkelen en een beter rendement te behalen. Hierbij staat de doelstelling van de ondernemers altijd voorop en is voor ieder bedrijf verschillend. Om voor elke bedrijfsdoelstelling de juiste voer aanpak te realiseren, kijken we met een integrale blik naar het boerenbedrijf. We analyseren niet alleen welke voerstrategie het beste past, maar kijken ook naar bedrijfsvoering en gezondheid van de dieren. De voer aanpakken worden ontwikkeld in samenwerking met kennispartners, gespecialiseerde bedrijven in voeradditieven en managementsystemen. Samen met de boer en eventueel overige adviseurs bepalen we hoe we de dieren gezond houden en optimaal kunnen laten presteren.

    

Bekijk hier de animatie hoe Voergroep Zuid topkwaliteit varkensvoer produceert
Lid worden?
Word lid van de coöperatie en profiteer van extra voordelen.Aanmelden

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.