Ontwikkelingen varkensmarkt

27 maart 2020

Stikstofruimte veehouderij ontfutseld

Gemeenten, provincies en waterschappen kunnen depositieruimte, die boeren door stikstofmaatregelen creëren, verschuiven naar andere sectoren zoals woningbouw en infrastructuur. Dit is het gevolg van de Spoedwet aanpak stikstof, die deze week in de Staatscourant...
Lees meer
27 maart 2020

Gehaktmolen bij Vion draait plots op volle toeren

Vion kan redelijk succesvol terugkijken op het afgelopen jaar. Het vleesconcern zag de nettowinst meer dan verdubbelen. Uitdagingen doen zich ook voor, want door de coronacrisis draait de gehaktmolen ineens overuren en dat drukt de verwaarding van vlees....
Lees meer
26 maart 2020

Britse varkensstapel op hoogste niveau sinds 2003

Het Verenigd Koninkrijk telde in december 2019 in totaal 2,7 miljoen varkens. Volgens het Department for Environment, Food and Rural Affails (Defra) is dit het grootste aantal sinds de afgelopen 16 jaar. Er zijn zelfs aannames dat de werkelijke aantallen...
Lees meer
26 maart 2020

Negeert de overheid het Landbouwcollectief?

Volgens Farmers Defence Force en John Spithoven van de Stichting Stikstofclaim maakt de overheid op slinkse wijze gebruik van de coronacrisis om zo de oorspronkelijke stikstofreductieplannen door te zetten. Dat baseren de organisaties op een uitgelekte...
Lees meer
25 maart 2020

Winst varkensvleesgigant WH Group flink omhoog

De grootste varkensvleesverwerker van de wereld, WH Group, heeft bekendgemaakt dat zij een forse winststijging heeft gerealiseerd. Het bedrijf heeft leidende posities in China, de Verenigde Staten (VS) en in belangrijke markten in Europa.
Lees meer
24 maart 2020

Wat gaat de Canadese varkensmarkt doen?

De Canadese varkensmarkt wordt er dit jaar één met fluctuaties, zo verwacht het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). De varkensstapel gaat slinken, maar het aantal slachtingen neemt juist toe, blijkt uit het USDA GAIN-rapport.
Lees meer
24 maart 2020

Wat merken vee-exporteurs van de coronacrisis?

Mogelijke vervoersverboden. Lange wachttijden aan de grenzen. Een gebrek aan chauffeurs. Het zijn spannende tijden voor vee-exporteurs. Daar komen de snel dalende varkens- en biggenprijzen nog eens bovenop. Hoe is de situatie in het veld?
Lees meer
24 maart 2020

Foodbedrijven maken zich zorgen om personeel

De agrofoodbedrijven Cosun en FrieslandCampina maken zich zorgen om de gezondheid van het personeel en de daarmee verband houdende productiecapaciteit.
Lees meer
23 maart 2020

China hervat agrarische productie en transport

De situatie in China rondom de beheersing van het coronavirus lijkt langzamerhand te verbeteren. Het land heeft daarom maatregelen ingevoerd om de productie en het transport van agrarische sector te hervatten.
Lees meer
23 maart 2020

Varkensindex stijgt voorlopig niet verder

De Countus vleesvarkensindex en Countus biggenindex hebben de afgelopen weken een stijgende koers laten zien. De biggenindex bereikte zelfs een ongekend hoog niveau, ruim boven de 200 punten. Door de coronacrisis is het hoogtepunt echter bereikt.
Lees meer

Nieuwsflits varkens

Meld u aan voor de Nieuwsflits Varkens