Vleesvarkens

De juiste voeropname voor de hoogste groei levert het beste rendement. Hiervoor is het van belang te sturen op een gezonde vertering met een scherpe voederconversie, lage voerkosten en de beste slachtkwaliteit. Om dit te bereiken analyseren we samen met u welk voer aanpak van Voergroep Zuid het beste past bij uw bedrijfsvoering. 

Opstart & Start

Optimale start voor een hoge en gezonde jeugdgroei

Tijdens de opstart en start is het belangrijk dat er een goede doorgroei vanuit biggenopfok wordt gerealiseerd. Een goede transitie naar de vleesvarkensstal waarbij rekening wordt gehouden met de genetica, voersysteem en voeropname is doorslaggevend. Met het voer wordt een goede voeropname gerealiseerd met een goede vertering door het gebruik van smakelijke grondstoffen. Hiermee is de basis gelegd voor een optimale start met een hoge en gezonde jeugdgroei.

Voer bestellen
Voer bestellen doet u via Mijn Voergroep Zuid of via de bestelapp.Bestellen
Lid worden?
Word lid van de coöperatie en profiteer van extra voordelen.Aanmelden

Assortiment & aanpakken

Assortiment vleesvarkens Voor ieder boerenbedrijf een passende voerlijnLees meer
Pia aanpak Pak Pia aan bij de bronLees meer
Stalklimaat aanpak StalVitaal: Het stalklimaat continu online monitoren en optimaliserenLees meer
Salmonella aanpak Pak Salmonella effectief aanLees meer
Hittestress aanpak Help uw vleesvarkens stressvrij de zomer doorLees meer
Hy.D® Vermindert stramheid en kreupelheidLees meer

Nieuws

28 mei 2020

Kosten van AVP in Azië lopen op tot $130 miljard

Sinds de Afrikaanse varkenspest (AVP) ook door Azië trekt loopt het land veel kosten op. Volgens experts van de Asian Development Bank (ADB) kunnen de kosten oplopen tot $130 miljard.
Lees meer
28 mei 2020

Productiesnelheid in slachthuis moet omlaag

De vakbond Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) is van mening dat de productiesnelheid in slachthuizen moet worden verlaagd, zo valt te lezen in de RTV Utrecht.
Lees meer
27 mei 2020

Politie grijpt in en sluit locatie Vion Apeldoorn

De politie heeft vanmiddag het terrein bij de varkensslachtlocatie bij Vion in Apeldoorn afgesloten, omdat medewerkers zich niet aan de afgesproken maatregelen zouden houden.
Lees meer
27 mei 2020

'Melkveehouderij moet aan stikstofknoppen draaien'

De veehouderij bleef in het eerste kwartaal ruim onder het stikstofplafond. De melkveehouderij zit echter weer boven het sectorplafond en dat is volgens Cor Pierik, landbouweconoom bij het CBS, een punt van zorg. 'De melkveehouderij moet aan knoppen...
Lees meer
27 mei 2020

Geen sprake van crisis in vleessector

Nederlandse slachterijen mogen vooralsnog open blijven, mits de situatie verbetert. Volgens de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) wordt er niet uitgegaan van uitval onder bedrijven en is er (nog) geen sprake van een crisis in de sector.
Lees meer
26 mei 2020

Slachterijen mogen van Schouten openblijven

Nederlandse slachterijen mogen voorlopig openblijven, zo heeft landbouwminister Carola Schouten vanavond (26 mei) laten weten na overleg met afgevaardigden van de vleessector.
Lees meer
26 mei 2020

WUR verwacht hoger saldo varkenshouderij

Wageningen UR heeft verwachte lange termijnopbrengsten van de varkenshouderij verhoogd. Het verwachte saldo per zeug per jaar neemt met 6,7% toe en het saldo per vleesvarken stijgt met 2,3%.
Lees meer
26 mei 2020

'Kansen voor Topigs Norsvin zijn nog talrijk'

Varkensgeneticabedrijf Topigs Norsvin heeft een succesvol jaar achter de rug. Het bedrijf boekte een historisch hoog resultaat, zo blijkt uit de jaarbijeenkomst van de coöperatie die door het coronavirus dit jaar plaatsvond als online event.
Lees meer
26 mei 2020

Vion hamert op testen en breidt aanpak uit

Vion Food Group heeft laten weten onmiddellijk aanvullende maatregelen te treffen om het aantal coronabesmettingen binnen haar bedrijven in te dammen. Het bedrijf wil onder andere personeel meermaals preventief testen op het virus.
Lees meer
25 mei 2020

Schouten dreigt met sluiting slachthuizen

Volgens landbouwminister Carola Schouten moeten de slachthuizen hun werknemers beter beschermen tegen het coronavirus. De vleesverwerkende industrie heeft tot morgenavond (26 mei) om met concrete plannen te komen. Aanleiding hiervoor is het aantal coronabesmettingen...
Lees meer

Agenda

01 jun

In verband met het coronavirus zijn evenementen en bijeenkomsten afgelast

Nieuwsflits varkens

Meld u aan voor de Nieuwsflits Varkens