Vleesvarkens

De juiste voeropname voor de hoogste groei levert het beste rendement. Hiervoor is het van belang te sturen op een gezonde vertering met een scherpe voederconversie, lage voerkosten en de beste slachtkwaliteit. Om dit te bereiken analyseren we samen met u welk voer aanpak van Voergroep Zuid het beste past bij uw bedrijfsvoering. 

Opstart & Start

Optimale start voor een hoge en gezonde jeugdgroei

Tijdens de opstart en start is het belangrijk dat er een goede doorgroei vanuit biggenopfok wordt gerealiseerd. Een goede transitie naar de vleesvarkensstal waarbij rekening wordt gehouden met de genetica, voersysteem en voeropname is doorslaggevend. Met het voer wordt een goede voeropname gerealiseerd met een goede vertering door het gebruik van smakelijke grondstoffen. Hiermee is de basis gelegd voor een optimale start met een hoge en gezonde jeugdgroei.

Voer bestellen
Voer bestellen doet u via Mijn Voergroep Zuid of via de bestelapp.Bestellen
Lid worden?
Word lid van de coöperatie en profiteer van extra voordelen.Aanmelden

Assortiment & aanpakken

Assortiment vleesvarkens Voor ieder boerenbedrijf een passende voerlijnLees meer
Pia aanpak Pak Pia aan bij de bronLees meer
Stalklimaat aanpak StalVitaal: Het stalklimaat continu online monitoren en optimaliserenLees meer
Salmonella aanpak Pak Salmonella effectief aanLees meer
Hittestress aanpak Help uw vleesvarkens stressvrij de zomer doorLees meer
Hy.D® Vermindert stramheid en kreupelheidLees meer

Nieuws

28 september 2020

Vrijstellingen voor oogsten in AVP-gebied

Het aantal wilde zwijnen in Duitsland met de Afrikaanse varkenspest (AVP) loopt verder op. Op varkensbedrijven blijft de varkensstapel tot dusver besmettingsvrij. Op het eerdere verbod op oogsten in AVP-gebieden worden nu vrijstellingen gegeven.
Lees meer
26 september 2020

'Kans op verspreiding AVP naar West-Duitsland klein'

Rabobank verwacht dat China de grens weer zal openen voor Duits varkensvlees. Matz Beuchel, analist bij het RaboResearch Food & Agribusiness team, gaat in een interview met Boerenbusiness dieper op de materie in.
Lees meer
25 september 2020

Tönnies gaat in Spanje grote slachterij bouwen

Vleesgigant Tönnies gaat haar werkzaamheden uitbreiden buiten de Duitse landsgrenzen en wel in Europa's grootste varkensland Spanje. Spaanse media melden dat het bedrijf €75 miljoen investeert in een nieuwe slachterij nabij Calamocha, in de provincie...
Lees meer
25 september 2020

AVP brengt varkensmarkt van zijn à propos

De varkens- en biggenprijzen hebben, na een stabiele zomerperiode, een knauw gekregen door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland. De markt is daardoor behoorlijk verstoord, wat zich in Nederland met name uit in de biggenhandel. In...
Lees meer
25 september 2020

Wat doet Duitse exportban met Chinese markt?

China importeert wereldwijd veruit het meeste varkensvlees. Vooral dit jaar wist de import hoge niveaus te behalen. Duitsland mag voorlopig geen varkensvlees naar China exporteren vanwege een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP), wat gaat dat doen...
Lees meer
24 september 2020

Danish Crown breidt uit met extra productielocatie

Vleesbedrijf Danish Crown heeft de hand weten te leggen op een bestaande productielocatie in de Duitse gemeente Essen. Het gaat om een voormalige locatie van Fleish-Krone-Feinkost die de Deense vleesverwerker per 1 oktober in gebruik neemt.
Lees meer
24 september 2020

Groei Chinese import varkensvlees zakt terug

De Chinese importvolumes van varkensvlees liggen dit jaar op recordhoogte. Over de maand augustus is wederom meer varkensvlees geïmporteerd dan vorig jaar. Wel neemt de groei af in vergelijking met voorgaande maanden en is China druk bezig met het herstellen...
Lees meer

Agenda

Nieuwsflits varkens

Meld u aan voor de Nieuwsflits Varkens

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.