Vleesvarkens

De juiste voeropname voor de hoogste groei levert het beste rendement. Hiervoor is het van belang te sturen op een gezonde vertering met een scherpe voederconversie, lage voerkosten en de beste slachtkwaliteit. Om dit te bereiken analyseren we samen met u welk voer aanpak van Voergroep Zuid het beste past bij uw bedrijfsvoering. 

Opstart & Start

Optimale start voor een hoge en gezonde jeugdgroei

Tijdens de opstart en start is het belangrijk dat er een goede doorgroei vanuit biggenopfok wordt gerealiseerd. Een goede transitie naar de vleesvarkensstal waarbij rekening wordt gehouden met de genetica, voersysteem en voeropname is doorslaggevend. Met het voer wordt een goede voeropname gerealiseerd met een goede vertering door het gebruik van smakelijke grondstoffen. Hiermee is de basis gelegd voor een optimale start met een hoge en gezonde jeugdgroei.

Voer bestellen
Voer bestellen doet u via Mijn Voergroep Zuid of via de bestelapp.Bestellen
Lid worden?
Word lid van de coöperatie en profiteer van extra voordelen.Aanmelden

Assortiment & aanpakken

Assortiment vleesvarkens Voor ieder boerenbedrijf een passende voerlijnLees meer
Pia aanpak Pak Pia aan bij de bronLees meer
Silohygiëne aanpak Essentieel voor gezond voerLees meer
Stalklimaat aanpak StalVitaal: Het stalklimaat continu online monitoren en optimaliserenLees meer
Salmonella aanpak Pak Salmonella effectief aanLees meer
Hittestress aanpak Help uw vleesvarkens stressvrij de zomer doorLees meer
Vitamine Hy.D® Voor een goed beenwerkLees meer

 

Meten = Weten

Met StalVitaal kunt u uw stalklimaat continu online monitoren. Check hier hoe we dat doen.

Nieuws

05 maart 2021

Afrikaanse varkenspest blijft zich verspreiden

Er lijkt maar geen halt te komen aan de verspreiding van Afrikaanse varkenspest. Bij de Duits-Poolse grens zijn nieuwe gevallen ontdekt en dus worden er opnieuw een aantal extra hekken geplaatst in Duitsland. Ook in Maleisië en Zuid-Afrika blijft de...
Lees meer
05 maart 2021

Varkensprijs vindt bodem en zet stijging in

De varkensmarkt is inmiddels begonnen aan een herstel. Dat betekent dat de varkensprijzen in de lift zitten. Ook de biggenprijzen zetten over februari stappen naar boven. De vleesafzet blijft daarentegen beperkt vanwege de coronamaatregelen.
Lees meer
04 maart 2021

'Kosten hervormen Duitse veehouderij onderschat'

De veehouderij in Duitsland moet diervriendelijker worden en daarom moet de sector hervormd worden. Het is een plan dat al jaren op tafel ligt en de eerste aanbevelingen zijn eind vorig jaar naar de landbouwminister Julia Klöckner gestuurd. Nieuw...
Lees meer
04 maart 2021

Westfleisch kampt weer met coronabesmettingen

Duitse slachterij Westfleisch heeft weer een uitbraak van het coronavirus. Het betreft de slachterij in Hamm die op de snijafdeling met besmettingen kampt.
Lees meer
03 maart 2021

Sectororganisaties dienen klacht in bij universiteit

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en de organisaties van pluimveehouders LTO/NOP en NVP hebben een klacht ingediend bij de Commissie Wetenschappelijke Integriteit van de Universiteit Twente. Volgens de organisaties beschuldigt de universiteit...
Lees meer
02 maart 2021

Heeft DCA-varkensindex stijgende lijn te pakken?

Het heeft even geduurd maar de DCA Vleesvarkensindex lijkt eind februari de stijgende lijn te hebben gevonden. De biggenindex heeft de stijging al sinds eind vorig jaar te pakken en zat ook in februari in de lift.
Lees meer
01 maart 2021

Lasten boeren nemen minst toe bij CDA en ChristenUnie

Bij het CDA en de ChristenUnie nemen de lasten voor boeren en tuinders het minst toe, bij D66, GroenLinks, de PvdA en de SP het meest. Dat meldt Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). CPB heeft op verzoek van het CDA, D66, GroenLinks, de SP, de PvdA...
Lees meer

Agenda

Nieuwsflits varkens

Meld u aan voor de Nieuwsflits Varkens

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.