Help uw vleesvarkens stressvrij de zomer door

De gevolgen van hittestress voor uw vleesvarkens zijn groot. Hittestress verlaagt de groei, verhoogt de voederconversie, zorgt voor meer terugkomers en heeft een negatief effect op de gezondheid. Wilt u ook voorkomen dat uw vleesvarkens last hebben van hittestress? Zet hoogwaardige voeders in combinatie met de juiste managementmaatregelen in voor gezonde dierprestaties tijdens hittestress.

AANVULLEN NUTRIËNT TEKORTEN

Bij hoge buitentemperaturen gaan vleesvarkens hijgen om via het verdampen van vocht warmte kwijt te raken. Doordat een vleesvarken niet kan zweten zal het vooral via hijgen warmte af willen voeren. In reactie hierop nemen vleesvarkens ook minder voer op, omdat voeropname en vertering resulteert in nog meer warmteproductie. Hierdoor bestaat het risico op een slechte stofwisseling en doorbloeding en een lage groei. Om de gevolgen hiervan te beperken is het mogelijk om de voerstrategie in overleg met uw adviseur aan te passen en bieden wij modules die toegevoegd kunnen worden aan onze voeders.
 
 
 
 
 
 

Check of uw vleesvarkens last hebben van hittestress

Hittestress wordt veroorzaakt door een combinatie van temperatuur en luchtvochtigheid. Een maat voor hittestress is de THI (Temperature Humidity Index). Een vleesvarken ervaart al hittestress vanaf een THI van 70. Bij een relatieve luchtvochtigheid van 50% wordt de THI al bereikt bij een temperatuur van 24°C. Op dat moment ervaart een vleesvarken dus al hittestress. Wilt u direct weten of uw vleesvarkens last hebben van hittestress? Klik dan op onderstaande banner en ontvang elke week een mailing met een 10-daagse hittestress- & weersvoorspelling in uw regio. Dit geeft u de kans om voortijdig actie te ondernemen en zodoende hittestress te voorkomen.
 
 

Ondersteun uw vleesvarkens tijdens hittestress 

Tijdens hittestress zijn er vele management factoren zoals ventilatie, hygiëne, schoon drinkwater en koelen van groot belang om op te sturen. Om u zo goed mogelijk te begeleiden in dit traject kunnen wij u bedrijfsspecifiek adviseren. Wilt u meer weten, check onze adviezen in onderstaande filmpje of neem contact op met onze specialist.


 

Real time data voor optimaal klimaat

StalVitaal geeft u 24 uur per dag inzicht in het klimaat van uw stal. Deze klimaatdata worden verzameld door een sensor en weergegeven op een online dashboard. Een groot voordeel is dat de metingen bij de “werkelijke” leefomstandigheden van de dieren worden gedaan; oftewel zonder dat er personen in de stal aanwezig zijn. De dieren vertonen hun normale gedrag, waardoor de metingen de realiteit weergeven en zeer betrouwbaar zijn. Hierdoor krijgt u meer controle op het stalklimaat, wat zorgt voor gezonde varkens en meer rendement in uw stal. Klik hier voor meer informatie.

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.