Help uw vleesvarkens stressvrij de zomer door

De gevolgen van hittestress voor uw vleesvarkens zijn groot. Hittestress verlaagt de groei, verhoogt de voederconversie, zorgt voor meer terugkomers en heeft een negatief effect op de gezondheid. Wilt u ook voorkomen dat uw vleesvarkens last hebben van hittestress? Zet hoogwaardige voeders in combinatie met de juiste managementmaatregelen in voor gezonde dierprestaties tijdens hittestress.

AANVULLEN NUTRIËNT TEKORTEN

Bij hoge buitentemperaturen gaan vleesvarkens hijgen om via het verdampen van vocht warmte kwijt te raken. Doordat een vleesvarken niet kan zweten zal het vooral via hijgen warmte af willen voeren. In reactie hierop nemen vleesvarkens ook minder voer op, omdat voeropname en vertering resulteert in nog meer warmteproductie. Hierdoor bestaat het risico op een slechte stofwisseling en doorbloeding en een lage groei. Om de gevolgen hiervan te beperken is het mogelijk om de voerstrategie in overleg met uw adviseur aan te passen en bieden wij supplementen die toegevoegd kunnen worden aan onze voeders.
 
  • NaBicarbonaat
  • Vitamix Allround

Check of uw vleesvarkens last hebben van hittestress

Hittestress wordt veroorzaakt door een combinatie van temperatuur en luchtvochtigheid. Een maat voor hittestress is de THI (Temperature Humidity Index). Een vleesvarken ervaart al hittestress vanaf een THI van 70. Bij een relatieve luchtvochtigheid van 50% wordt de THI al bereikt bij een temperatuur van 24°C. Op dat moment ervaart een vleesvarken dus al hittestress. Wilt u direct weten of uw vleesvarkens last hebben van hittestress? Klik dan op onderstaande banner en ontvang elke week een mailing met een 10-daagse hittestress- & weersvoorspelling in uw regio. Dit geeft u de kans om voortijdig actie te ondernemen en zodoende hittestress te voorkomen.