Zeugen

Iedere fase in de zeugenhouderij vraagt om een specifieke voer aanpak om de prestatie van de zeug maximaal te ondersteunen. De basis voor een hoog rendement is de geboorte van uniforme en vitale biggen. Om dit te bereiken analyseren we samen met u welk voer aanpak van Voergroep Zuid het beste past bij uw bedrijfsvoering. Een fitte zeug met een goede opstart in de kraamstal, een vlot werpproces, een goede biestproductie en een optimale melkgift is het resultaat. 

Opfok

Gezonde groei voor sterke gelt

Opfokgelten vormen de basis voor een goede zeugenstapel. Een gezonde groei van de gelt is van belang voor de ontwikkeling van de geslachtsorganen, het uier, het beenwerk en de lichaamsreserves. Naast een gezonde groei is socialisering van gelten essentieel om de komende dracht en de eerste zoogperiode goed te kunnen doorstaan.

Voer bestellen
Voer bestellen doet u via Mijn Voergroep Zuid of via de bestelapp.Bestellen

Assortiment & aanpakken

Assortiment zeugen Voor ieder boerenbedrijf een passende voerlijnLees meer
Clostridium aanpak Pak geboortediarree effectief aanLees meer

Nieuws

22 mei 2019

Melkveehouder: 'Haal hoger saldo met minder stikstof'

Melkveehouders moet de handschoen zelf oppakken om de stikstofproductie te reduceren. Dit is de kern van de Sectoraanpak Stikstofreductie Melkveehouderij die woensdag 22 mei in Werkendam is gepresenteerd. Dit biedt ondernemers ook voordelen. 'Een hogere...
Lees meer
22 mei 2019

Gratis taakkaart-applicatie uitgebreid

Circa 1 jaar na de introductie zet precisielandbouwspecialist Vantage Agrometius het online portaal Taakkaart.nl steviger in de markt. De gratis applicatie blijft leverbaar voor taakkaarten om variabele loofdoding of stikstof toe te passen. De betaalde...
Lees meer
22 mei 2019

GDT creëert ruimte voor hogere kaasprijzen

Terwijl de boterprijzen onder druk staan, kijken de kaasprijzen naar boven. Marktexpert Wouter Baan bespreekt de prijsmutaties op de zuivelmarkt. 
Lees meer
22 mei 2019

Handelsverdrag met Japan geeft kaasexport een boost

Het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Japan is sinds januari van kracht en daar profiteert de kaasexport dankbaar van. In het eerste kwartaal van 2019 nam de kaasexport naar Japan namelijk met meer dan 25% toe.
Lees meer
20 mei 2019

Einde staaloorlog opsteker voor Amerikaanse melkers

De melkveehouders in de Verenigde Staten halen opgelucht adem. Dit omdat de staaloorlog, die het land maandenlang uitvocht met Canada en Mexico, is bijgelegd. De kans is dan ook groot dat de importheffingen op zuivel daarmee ook vervallen. 
Lees meer
17 mei 2019

DOC Kaas moet bewijs voor inhouden melkgeld leveren

DOC Kaas moet bewijzen dat zij melkgeld mocht inhouden van leden die na de fusie met DMK bij het coöperatief bedrijf zijn vertrokken. Dit blijkt uit een tussenvonnis van de rechtbank in Assen. Het bedrag betreft het uitgekeerde aandeel in de transactiesom...
Lees meer
16 mei 2019

Leerdammer zegt Joost van der Hoogte gedag

Bel Leerdammer neemt afscheid van Joost van der Hoogte, de director operations bij Royal Bel Leerdammer. Dit is het gevolg van een reorganisatie in de internationale organisatie, zo laat het bedrijf donderdag 16 mei in een persbericht weten.
Lees meer
16 mei 2019

Handelsoorlog met China klap voor zuivelsector VS

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China geeft de Amerikaanse zuivelsector, die al kampt met overaanbod en lage melkprijzen, een extra tik. Door importheffingen droogt de export van zuivelproducten naar China langzaam op.
Lees meer
15 mei 2019

Terugdringen kalversterfte in zomer verder opgepakt

In de zomer gaat minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedsekwaliteit) om tafel met de veehouderijsectoren. De minister wil dan concrete doelen stellen om de kalversterfte in Nederland verder terug te dringen. Dat schrijft ze woensdag 15 mei...
Lees meer
15 mei 2019

Magere melkpoeder springt positief in het oog

Op de zuivelmarkt staan de noteringen voor boter en volle melkpoeder onder druk. Magere melkpoeder springt daarentegen positief in het oog, vertelt Eric de Lijster in deze melkflits van 1 minuut.
Lees meer

Agenda

Nieuwsflits varkens

Meld u aan voor de Nieuwsflits Varkens