Zeugen

Iedere fase in de zeugenhouderij vraagt om een specifieke voer aanpak om de prestatie van de zeug maximaal te ondersteunen. De basis voor een hoog rendement is de geboorte van uniforme en vitale biggen. Om dit te bereiken analyseren we samen met u welk voer aanpak van Voergroep Zuid het beste past bij uw bedrijfsvoering. Een fitte zeug met een goede opstart in de kraamstal, een vlot werpproces, een goede biestproductie en een optimale melkgift is het resultaat. 

Opfok

Gezonde groei voor sterke gelt

Opfokgelten vormen de basis voor een goede zeugenstapel. Een gezonde groei van de gelt is van belang voor de ontwikkeling van de geslachtsorganen, het uier, het beenwerk en de lichaamsreserves. Naast een gezonde groei is socialisering van gelten essentieel om de komende dracht en de eerste zoogperiode goed te kunnen doorstaan.

Voer bestellen
Voer bestellen doet u via Mijn Voergroep Zuid of via de bestelapp.Bestellen

Assortiment & aanpakken

Assortiment zeugen Voor ieder boerenbedrijf een passende voerlijnLees meer
Clostridium aanpak Pak geboortediarree effectief aanLees meer

Nieuws

06 mei 2019

Granenmarkt trekt zich niets aan van de feiten

Extremen in het weer, zoals overmatige neerslag of droogte en kou, doen niets af aan de dalende tendens op de granenmarkt. De markt hanteert voor nu een status quo, maar voor hoelang?
Lees meer
03 mei 2019

ForFarmers koopt weer aandelen voor personeel

ForFarmers is vrijdag 3 mei met een inkoopprogramma van de eigen aandelen begonnen. De komende 18 maanden gaat het veevoerconcern voor €30 miljoen aan eigen aandelen inkopen om de balans te verbeteren. Ook voor de eigen medewerkers worden aandelen gekocht. ...
Lees meer
03 mei 2019

Droogte houdt Noord- en Oost-Europa in zijn greep

De droogte in het noorden en oosten van Europa neemt steeds grotere vormen aan. Ook in Frankrijk nemen de zorgen toe. Vanwege het neerslagtekort van afgelopen winter, hebben 10 departementen nu een droogtealarm afgekondigd. In deze departementen geldt...
Lees meer
03 mei 2019

Vion: 'BBQ Star is impuls voor vleesschap'

Vion heeft donderdag 2 mei een nieuw barbecue-assortiment geïntroduceerd. Het vleesconcern heeft, in samenwerking met grillmaster Jord Althuizen, het label BBQ Star ontwikkeld en wil daarmee inspelen op de toenemende vraag naar kwaliteit en smaak.
Lees meer
02 mei 2019

Dikke plus voor eerste DCA-kaasnotering

DCA-Markets is in week 18 gestart met een officiële notering voor kaas van Gouda en Edam. De opwaartse lijn, die de kaasnoteringen in de schaduwperiode lieten zien, houdt aan. De vloeibare zuivelprijzen bewegen daarentegen overwegend zijwaarts.
Lees meer
02 mei 2019

Boer moet voor groene revolutie kijken naar Ajax

Rabobank heeft enkele weken terug de groene revolutie in de land- en tuinbouw afgekondigd, waarbij de bank middels een reeks initiatieven het verduurzamen van de agrarische sector wil versnellen.
Lees meer
02 mei 2019

ForFarmers verwacht halvering van winst

Het eerste kwartaal van 2019 pakt slecht uit voor ForFarmers. Het beursgenoteerde veevoerconcern rapporteert een daling van het autonome voervolume en verwacht bovendien een halvering van de nettowinst.
Lees meer
01 mei 2019

China sluit deal met mini-varkensexporteur

'Alle kleine beetjes helpen', moet de Chinese overheid gedacht hebben in de poging om het tekort aan varkensvlees te dichten. China heeft een handelsovereenkomst met Argentinië gesloten, maar dat land export nauwelijks varkensvlees.  
Lees meer
01 mei 2019

Melkveebedrijf vervangt koe door avocado

Het gedeeltelijk Nederlands en gedeeltelijk Nieuw-Zeelandse bedrijf Harbour Edge Avocados heeft op het Noordereiland in Nieuw-Zeeland een melkveebedrijf van 400 hectare gekocht. Echter, niet om koeien te melken, want het grasland wordt vervangen door...
Lees meer
01 mei 2019

Zuivelnoteringen zetten stap zijwaarts

Op de prijs van magere melkpoeder (veevoer) na, zetten de ZuivelNL-noteringen deze week een stap zijwaarts. Volgens marktexpert Wouter Baan is de ondertoon op de markt niet per se negatief. 
Lees meer

Agenda

Nieuwsflits varkens

Meld u aan voor de Nieuwsflits Varkens