Zeugen

Iedere fase in de zeugenhouderij vraagt om een specifieke voer aanpak om de prestatie van de zeug maximaal te ondersteunen. De basis voor een hoog rendement is de geboorte van uniforme en vitale biggen. Om dit te bereiken analyseren we samen met u welk voer aanpak van Voergroep Zuid het beste past bij uw bedrijfsvoering. Een fitte zeug met een goede opstart in de kraamstal, een vlot werpproces, een goede biestproductie en een optimale melkgift is het resultaat. 

Opfok

Gezonde groei voor sterke gelt

Opfokgelten vormen de basis voor een goede zeugenstapel. Een gezonde groei van de gelt is van belang voor de ontwikkeling van de geslachtsorganen, het uier, het beenwerk en de lichaamsreserves. Naast een gezonde groei is socialisering van gelten essentieel om de komende dracht en de eerste zoogperiode goed te kunnen doorstaan.

Voer bestellen
Voer bestellen doet u via Mijn Voergroep Zuid of via de bestelapp.Bestellen

Assortiment & aanpakken

Assortiment zeugen Voor ieder boerenbedrijf een passende voerlijnLees meer
Clostridium aanpak Pak geboortediarree effectief aanLees meer

Nieuws

30 april 2019

Liquiditeit melkveehouders stijgt in 2019

In het eerste kwartaal van 2019 is de rekening-courantpositie van melkveebedrijven flink gestegen. Dit is opvallend, omdat de melkprijzen momenteel niet bijzonder hoog zijn. Dat blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN Amro en Wageningen Economic Research....
Lees meer
30 april 2019

De koploper in de wereld willen zijn

'De koploper in de wereld willen zijn'. Eigenlijk is dat een onbedoeld resultaat van de generaties van boeren(zonen) die gedreven zijn er iets van te maken. Deze gedreven houding is waar ik als Nederlandse ondernemer het meest trots op ben. En, volgens...
Lees meer
30 april 2019

Kaasnotering maakt comeback door DCA

Circa 20 jaar na het verdwijnen van de kaasnotering in Leeuwarden, start DCA-Markets donderdag 2 mei met een nieuwe foliekaasnotering voor Gouda en Edam. Deze notering wordt elke donderdag samengesteld en gepubliceerd, samen met de DCA-noteringen voor...
Lees meer
30 april 2019

Varkenshouder ziet nog altijd rode cijfers

Varkensbedrijven hebben hun rekening-courantpositie in het eerste kwartaal van 2019 met ruim €5.000 zien dalen. Daarbij gaat het met de vleesvarkensbedrijven een stuk beter, dan bij de zeugenbedrijven, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN...
Lees meer
29 april 2019

Waterschap vraagt beregening te melden

Het waterschap Hollandse Delta (WSHD) op de Zuid-Hollandse Eilanden vraagt boeren zich te melden als ze gaan beregenen. Dit gebeurt al vroeg dit voorjaar, om zodoende de gewassen te helpen bij de opkomst.
Lees meer
29 april 2019

FrieslandCampina verlaagt melkprijs opnieuw

De garantieprijs van FrieslandCampina verliest in mei opnieuw terrein. Marktexpert Wouter Baan bespreekt de mutatie en de achtergronden daarvan. 
Lees meer
29 april 2019

China exporteert besmet varkensvlees naar Rusland

De Russische voedselwaakhond Rosselkhoznadzor meldt dat China varkensvlees naar Rusland heeft geëxporteerd dat met Afrikaanse varkenspest besmet is. De Russian National Meat Association (NMA) heeft gevraagd om maatregelen.
Lees meer
29 april 2019

Licht aan het einde van de tunnel voor tarwe?

Tijdens de korte paasweek namen de noteringen voor onder meer tarwe enorm af, al werd de week uiteindelijk weer iets hoger gesloten. De droogte in de Europese gebieden gaat een grotere rol spelen, net zoals vertraging in de Verenigde Staten.
Lees meer
29 april 2019

Kuilgras komt verspreid binnen

De eerste snede gras komt dit voorjaar verspreid binnen. Het grasland dat vroeg in februari is bemest, kon profiteren van het groeizame weer en leverde eind april al een flinke snede op.
Lees meer
26 april 2019

Rabobank verwacht meer varkens in Europa

De uitbraken van Afrikaanse varkenspest in China schudden de varkensmarkt flink op, zo meldt Rabobank in haar nieuwe kwartaalupdate. De bank verwacht dat aantrekkende prijzen de varkenshouders motiveert om de productie op te schroeven.
Lees meer

Agenda

Nieuwsflits varkens

Meld u aan voor de Nieuwsflits Varkens