Pak geboortediarree effectief aan

Bij veel Clostridium- en E.colibacteriën in de zeugenmest kunnen pasgeboren biggen hiermee besmet raken. De inzet van Secure-CC Dracht- en Lacto-voeders in combinatie met de juiste managementmaatregelen dragen bij aan een aanzienlijke vermindering van Clostridium in de zeugenmest en zorgen voor sterke en gezonde biggen, minder uitval, een hogere groei en minder problemen na spenen. Bovendien draagt de Clostridium aanpak bij aan een reductie van het antibioticagebruik.

 Secure-CC voeders voor een gezonde zeug

De Secure voeders voor zeugen bestaat uit Secure Dracht en Secure Lacto voeders. Deze speciale voeders bevatten een unieke mix van grondstoffen en toevoegingen die zorgen voor de juiste fermentatie in de dikke darm van de zeug.

Product Toepassing
Secure Dracht-CC Minimaal laatste 6 weken dracht
Secure Lacto-1 Algemene darmgezondheid zeugen
Secure Lacto-CC-2 Clostridium/E.coli met lage AKB
Secure Lacto-CC-3 Clostridium/E.coli met hoge AKB

 

  Goede hygiëne voorkomt besmetting

Een goede hygiëne is een randvoorwaarde om Clostridium en E. coli besmetting bij de biggen te voorkomen. Zorgvuldigheid in het naleven van de hygiënemaatregelen is essentieel voor het verhogen van de biosecurity. In overleg met de dierenarts kan er ook besloten worden om entingen in te zetten. Daarnaast is het van belang dat jonge zeugen de kans krijgen om te wennen aan de bedrijfscondities om weerstand op te bouwen. Dit resulteert in gezonde zeugen en sterke biggen.