Pak geboortediarree effectief aan

Bij veel Clostridium- en E.colibacteriën in de zeugenmest kunnen pasgeboren biggen hiermee besmet raken. De inzet van een gezondheidsaanpak tegen geboortediarree in combinatie met de juiste managementmaatregelen dragen bij aan een aanzienlijke vermindering van Clostridium in de zeugenmest en zorgen voor sterke en gezonde biggen, minder uitval, een hogere groei en minder problemen na spenen. Bovendien draagt de Clostridium aanpak bij aan een reductie van het antibioticagebruik.

 Clostridium aanpak voor een gezonde zeug

De aanpak tegen geboortediarree bestaat uit een unieke mix van grondstoffen en toevoegingen die zorgen voor de juiste fermentatie in de dikke darm van de zeug. Daarnaast zijn voor de meest voorkomende uitdagingen bij biggen gezondheidsmodules ontwikkeld. Deze kunnen nutriëntenneutraal worden ingezet bij specifieke problemen of in gevoelige periodes. Wanneer deze extra ondersteuning niet meer nodig is, wordt de module er weer af gehaald. Zo is het mogelijk om snel op- of af te schakelen, waarbij het rendement in de stal zo goed mogelijk overeind blijft.

  Goede hygiëne voorkomt besmetting

Een goede hygiëne is een randvoorwaarde om Clostridium en E. coli besmetting bij de biggen te voorkomen. Zorgvuldigheid in het naleven van de hygiënemaatregelen is essentieel voor het verhogen van de biosecurity. In overleg met de dierenarts kan er ook besloten worden om entingen in te zetten. Daarnaast is het van belang dat jonge zeugen de kans krijgen om te wennen aan de bedrijfscondities om weerstand op te bouwen. Dit resulteert in gezonde zeugen en sterke biggen.

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.