Gelten aanpak

Juiste aanpak bij gelten zorgt voor een lang en productief leven

Opfokgelten vormen de basis van een duurzame en robuuste zeugenstapel. De ontwikkeling van de geslachtsorganen, het uier en het beenwerk, én een goede gezondheid vragen om specifieke aandacht met betrekking tot voer en voerstrategie. Voergroep Zuid ondersteunt de zeugenhouder met de juiste aanpak van hoogwaardige kwaliteitsvoeders, optimale gezondheid en juiste bedrijfsvoering. Deze integrale aanpak zorgt voor een lang en productief leven.
 

 Prestatie voerreeks gelten

Onze opfokvoeders kenmerken zich door een juist energieniveau en een optimaal aminozurenpatroon. Daarnaast worden de voeders afgestemd op de genetische achtergrond en op de levensfase. Hierbij is een ideale mix van vezels en de juiste verhouding van calcium, fosfor, vitaminen en mineralen met een hoge beschikbaarheid van groot belang voor een sterk beenwerk. Daarbij zijn de voeders ingedeeld in drie energielijnen. Binnen deze energielijnen is het bij de opfok essentieel rekening te houden met een aminozuren niveau voor een goede ontwikkeling van de gelt, terwijl voor de zeug in de dracht en tijdens de lactatie de toenemende vezelbehoefte van belang is. Zo voert u uw gelten in de gehele opfokperiode het juiste voer voor de beste ontwikkeling van de geslachtsorganen, het uier en het beenwerk.

Gezondheidsmodules

Voor de meest voorkomende uitdagingen bij zeugen heeft Voergroep Zuid gezondheidsmodules ontwikkeld die u nutriënten-neutraal kunt inzetten in de Prestatie voeders. Bij het toepassen van een module behoudt u hetzelfde voer dat extra uitgerust wordt met een specifieke gezondheidsoplossing. Deze oplossingen zijn speciaal ontwikkeld om de gelt doelgericht te ondersteunen op de juiste conditie, optimale (darm)gezondheid, hoge weerstand en lange levensduur. Wanneer uw situatie deze extra ondersteuning niet meer nodig heeft, wordt de module er weer afgehaald. Dit maakt dat we eenvoudig en snel kunnen schakelen om het rendement in uw stal voort te zetten.
 

 Juiste bedrijsvoering

In de eerste fase van de opfok is het van belang dat de gelten op een veilige manier instromen op het bedrijf tijdens de adaptieperiode. Hierdoor kan infectiedruk onder controle worden gehouden en is de stabiliteit op het bedrijf gewaarborgd. De gelten kunnen tijdens deze adaptatieperiode gecontroleerd weerstand opbouwen om later succesvol in de zeugenstapel opgenomen te worden. Onze adviseurs kunnen u ondersteunen in het bepalen van het juiste plan van aanpak, in samenspraak met de dierenarts en fokkerij adviseur.

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.