Stalklimaat continu online monitoren en optimaliseren

StalVitaal geeft u 24 uur per dag inzicht in het klimaat van uw stal. Deze klimaatdata worden verzameld en weergegeven op een online dashboard. Een groot voordeel is dat de metingen bij de “werkelijke” leefomstandigheden van de dieren worden gedaan; oftewel zonder dat er personen in de stal aanwezig zijn. De dieren vertonen hun normale gedrag, waardoor de metingen de realiteit weergeven en zeer betrouwbaar zijn. Hierdoor krijgt u meer controle op het stalklimaat, wat zorgt voor gezonde varkens en meer rendement in uw stal.

Real time data voor optimaal klimaat

StalVitaal monitort het klimaat met behulp van speciale sensoren die in de stal worden geplaatst. De sensoren meten iedere 10 minuten de temperatuur, de luchtvochtigheid en het CO2-gehalte van de lucht. De sensoren zijn via een netwerk constant online. Met de bijgeleverde software kunt u op uw telefoon, tablet of pc via mijnvoergroepzuid.nl de laatst gemeten waardes en het verloop van
de waardes in de tijd direct uitlezen. Ook worden de gegevens van de weerstations in de nabije omgeving opgehaald. Door de meetwaardes van de stal te koppelen aan de weersomstandigheden buiten is nog beter te zien wanneer bijsturing van het klimaat wenselijk is. U ontvangt wekelijks via de mail een rapport met een overzichtelijke samenvatting van de meetgegevens, zodat u altijd kunt terugzien wat het verloop in de stal is.

Direct bijsturen door grenswaarden alerts

Binnen StalVitaal kunt u ook naar eigen wens grenswaarden instellen. Als de metingen deze grenswaarden benaderen, ontvangt u een SMS-alert. Zo heeft u grip op het klimaat in u stal en kunt u, indien nodig, het klimaat direct bijsturen, waardoor u onnodige kosten bespaart.

Optimale diergezondheid

Het is algemeen bekend dat varkens die stress hebben door een suboptimaal klimaat veel eerder luchtwegproblemen hebben, en kannibalisme eerder kan optreden. Dieren in een optimaal stalklimaat leveren veel betere prestaties en zorgen daarmee voor betere financiële resultaten.

Praktisch toepassingen

De mogelijkheid bestaat om uw adviseur via internet ook inzicht te geven. Hierdoor kunt u de meetgegevens gezamenlijk volgen en koppelen aan de resultaten in de stal. Op verzoek kunt u advies krijgen van onze klimaatspecialist Twan de Groot. Hij kan de meetgegevens vertalen naar praktische toepassingen in de stal, die uw klimaat direct kunnen verbeteren.

Uw voordelen

  • 24/7 inzicht in het stalklimaat.
  • SMS-alert bij benaderen grenswaarden.
  • Stalklimaat direct bijsturen, wanneer nodig.
  • Veranderende instellingen meteen te volgen.
  • Metingen zijn realistisch en betrouwbaar.
  • Wekelijks rapport van de meetgegevens per mail.
  • Gezonde dieren en betere financiële resultaten.

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.