Over Voergroep Zuid

Onze kernactiviteit is de productie en verkoop van hoogwaardig mengvoer en voergrondstoffen voor varkens, rundvee, geiten en pluimvee. Afnemers van onze producten zijn boerenbedrijven in Zuid Nederland en België. Voergroep Zuid behoort tot de top 4 mengvoerbedrijven van Nederland. Met vier gespecialiseerde productielocaties verspreid over Brabant en Limburg zijn we altijd dichtbij. Onze productielocaties zijn gevestigd in Helmond (varkensvoeders), Oirschot (herkauwers), Weert (varkens- en pluimveevoeders) en Nederweert (pluimveevoeders). Daarnaast hebben we een op- en overslagterminal voor voergrondstoffen, Bracofeed Storage, in Oss. Onze grondstoffen halen we zoveel mogelijk uit de regio. Bijna 50 procent komt van boeren die dicht bij onze productielocaties zijn gevestigd. 

Samen de juiste dingen doen 

Boeren die hun bedrijf verder willen ontwikkelen zullen meer aantoonbaar rendement moeten behalen. Onze ambitie is om samen meerwaarde te creëren op het boerenerf. Dat doen we door onze specialisten en ervaringsdeskundigen op het gebied van ondernemerschap, bedrijfskunde en dierprestaties in te zetten, én door grondstoffen slim in te kopen en efficiënt te verwerken tot kwalitatief hoogwaardige diervoeders. Zo krijgen onze boeren de mogelijkheid om op een rendabele en een duurzame manier melk, vlees en eieren produceren.

Missie/Visie

Met passie voor boer én dier leggen wij ons toe op duurzame veehouderij binnen ons werkgebied. Wij ontwikkelen vernieuwende mengvoeraanpakken en bieden passende oplossingen in de stal. Daar kunnen onze specialisten het verschil maken. Zij werken in de keten actief samen met verschillende strategische kennispartners en leden. Zo produceren onze boeren op een rendabele en duurzame wijze vlees, eieren en zuivel. Door alle krachten te bundelen kunnen we ‘Samen beter presteren’.