Woensdag 11 mei speelt PSV haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De ochtend daarna op 12 mei gaan 50 boeren en 50 burgers het veld op voor de AgriFriends Boer-Burger-Brunch. Onder het genot van heerlijke verse producten van regionale boeren praten zij op het veld met elkaar over de land- en tuinbouw in Nederland. Eén van de boeren is pluimveehouder David Janssen uit Veulen. Hij leverde voor de brunch de eieren met 3 sterren van het Beter Leven keurmerk.
Naast de eieren worden er Eigezwijns hamburgers uit Wanroij geserveerd, appelsap van appelboer Jurrius uit Helmond, blauwe bessensap van familie Dekleine uit America, kalfspastrami van de Pali-group en nog veel meer mooie producten van Zuid-Nederlandse boeren. Bij ieder product hoort natuurlijk een verhaal dat verteld wordt door de agrarisch ondernemer.
Mathee Kamp van Voergroep Zuid, één van de initiatiefnemers van Agrifriends, kreeg al veel positieve reacties van boeren en burgers over dit initiatief: “Nederlandse boeren zijn trots op hun product, maar schreeuwen dat niet van de daken. Tijdens deze brunch brengen we boeren en burgers bij elkaar om samen te praten over voedselproductie.”
Waar de boeren trots zijn op hun product, is PSV de trots van veel van de aanwezige burgers. Zij werden geloot uit de bijna vierhonderd supporters die zich voor de brunch hadden aangemeld. AgriFriends heeft al meer leuke acties georganiseerd om de land- en tuinbouw bij burgers onder de aandacht te brengen “Zo konden PSV’ers kort voor Pasen iemand, die een steuntje in de rug kon gebruiken, opgeven voor een foodbox vol lokale producten, maakte je bij de actie ‘boer voor één dag’ kans op een unieke beleving op de boerderij en gingen al diverse burgers in de PSV-AgriFriends businessbox het gesprek aan over de Nederlandse land- en tuinbouw.”
Wil je meer weten over het initiatief AgriFriends of als eerste op de hoogte zijn van acties? Bekijk dan de website: www.agrifriends.nl en lees meer over de Nederlandse agrarische sector!