Informatie delen wordt steeds belangrijker, zo ook tussen dierenarts en voerspecialisten. Met name de focus op ziektepreventie maakt dat voer steeds vaker onderwerp van gesprek is. Met name Modulaire Nutritie past goed bij deze vernieuwde visie. Een goede samenwerking tussen dierenarts en voerspecialist zorgt daarnaast voor een goed plan van aanpak en een eenduidig advies, maar ook op het gebied van management is een goede sparringpartner welkom. Zo creëren we een écht farmteam rondom het bedrijf, waarbij de doelen van de ondernemer centraal staan!
Waar de focus voorheen vooral lag op het genezen van dieren, ligt de focus tegenwoordig meer op het gezond houden van dieren. Een goede samenwerking tussen voer(adviseur) en dierenarts is hierin essentieel. Beide in hun specialisme, om samen te werken aan een gezamenlijk doel: Een optimaal financieel resultaat voor de lange termijn.
Deze samenwerking noemen we ook wel een farmteam. In een farmteam werken praktijk en wetenschap samen, waarbij het behalen van een maximaal rendement centraal staat. Hierin creëer je een team van specialisten rondom jouw bedrijf. Denk aan een voerspecialist, dierenarts, specialist in genetica en een klimaat- en waterexpert. Alles met het oog op welzijn, duurzaamheid, milieu, kostprijs en het rendement.
In deze samenwerking werken de praktijk en wetenschap samen aan een gezamenlijk doel. Waar de voeradviseur voornamelijk adviseert vanuit een praktisch oogpunt, ondersteund door wetenschappelijke kennis van nutritie, werkt bijvoorbeeld een dierenarts vanuit een wetenschappelijke visie.
Om tot dit optimale financiële resultaat te komen kijken we als Voergroep Zuid met een integrale blik naar het rendement op het boerenerf. Een optimaal rendement wordt dan ook alleen behaald zodra voer, gezondheid en management alle drie top zijn.
Onderdeel van deze integrale aanpak is het veelbelovende Modulaire Nutritie. Binnen Modulaire Nutritie kun je nutriëntenneutraal gezondheidsmodules inzetten op het moment dat je varkens dat nodig hebben. Hierdoor verliest je voer niet aan energiewaarde, maar wordt het uitgerust met een extra gezondheidsondersteuning via een module.
Deze gezondheid, en dan met name darmgezondheid, is een belangrijke gemene deler tussen specialist van Voergroep Zuid en de dierenarts. Binnen Modulaire Nutritie wordt vooral gefocust op deze gezondheid. Met gezonde dieren kun je namelijk het genetisch potentieel van je dieren benutten, wat je ook meer werkplezier oplevert. Daarnaast is het voer modulair opgebouwd. Dit maakt het gemakkelijk om te benchmarken tussen eerdere rondes, maar ook met andere bedrijven die Modulair voeren.
Meer weten over wat een goed farmteam voor jouw bedrijf op kan leveren?