25 oktober 2019

Ei-Display: real-time data in één oogopslag

Ei-Display is een actief datamanagementsysteem dat het productieproces van leghennen direct inzichtelijk maakt met real-time staldata. Sinds juli wordt dit managementsysteem gefaseerd uitgerold.

Staldata die verzameld worden zijn onder andere diergegevens, voer- en wateropnamegegevens, productiecijfers, klimaatdata en omgevingsvariabelen. De data worden centraal verzameld en weergegeven op een dashboard. Ze geven direct inzicht in het productieproces en leveren praktische data op voor korte termijnvoorspellingen (vroege waarschuwing) en lange termijnvoorspellingen (planning).

Gericht actie ondernemen
Leghennenhouders kunnen met Ei-Display snel en gericht werken aan goed stalmanagement. De data kunnen ook vergeleken worden met vorige koppels. Daarnaast maakt het datamanagementsysteem een actieve begeleiding mogelijk naar precisievoeding. Precisievoeding richt zich op het optimaliseren van de nutriëntenbenutting en rendementsverbetering.

Verschillende modules
Binnen Ei-Display kunnen leghennenhouders gebruik maken van meerdere modules: een uitgebreide module en een goedkopere variant waarbij alle gangbare data van een pluimveehouder worden benut. Voordeel van Ei-Display is dat het een modern en gebruiksvriendelijk systeem is dat zorgt voor een goede ontsluiting van stalgegevens waarmee de pluimveehouder zijn voordeel kan doen. Er zijn al enkele bedrijven waarbij de uitgebreide module operationeel is of binnenkort operationeel wordt. De terugkoppeling is zeer positief.

Hoger economische resultaat
Voerkosten maken op legpluimveebedrijven 70 procent uit van het productiebudget. Met behulp van Ei-Display is het mogelijk om het rendement te verbeteren. Dit leidt tot zowel betere technische als economische resultaten. Bij de uitgebreide versie van Ei-Display worden alle data automatisch verzameld. Hierdoor hoeven er geen gegevens handmatig overgenomen te worden uit de stalcomputer.

Meer informatie
Indien u voer afneemt bij Voergroep Zuid  krijgt u een korting op het datamanagementsysteem
Ei-Display. Vraag uw pluimveespecialist voor meer informatie over de kosten voor deelname.

Overige berichten

16 januari 2020
/ Algemeen / Geiten / Pluimvee / Rundvee / Varkens

Masterclass Agri-Business over ‘’voerontwikkelingen‘’  

Op 7 januari 2020 was de Masterclass Agri-Business te gast bij FeedDesign Lab. Het onderwerp was “voerontwikkelingen”, opgesplitst in drie deelonderwerpen: receptuur, processing en de betekenis...
Lees meer
10 januari 2020
/ Algemeen / Geiten

NIEUW: Farm-O-San FytoLam

De optimale bescherming voor een zorgeloze lammerenopfok De uitdagingen rondom de opfok van lammeren zijn groot. Zo is er een verhoogd risico op spijsverteringsproblemen en uitval bij jonge lammeren....
Lees meer
20 december 2019
/ Algemeen / Rundvee

Fosfaatrechten op orde vóór 31 december

Zorg ervoor dat u vóór 31 december het aantal fosfaatrechten heeft wat u nodig heeft voor het aantal stuks vee met bijbehorende melkproductie. Bedrijven die meedoen aan de derogatie...
Lees meer
20 december 2019
/ Algemeen / Rundvee

Vroegboekactie maïszaad

 
Lees meer