05 oktober 2017

NIEUW: Pigger kraamstalpakket

Het unieke, nieuwe kraamstalpakket Pigger bestaat uit een voersysteem (de Pigger Feeder) en drie voeders, te weten: Pigger Prime Plus (elektrolytenmix/melkvervanger/igG-antistoffen), Pigger Cream (kant-en-klare UHT melk) en Pigger Peak (pre-speenkorrel). De Pigger Feeder kan per hok geïnstalleerd worden. Het unieke voersysteem laat biggen snel wennen aan zowel vloeibaar als vast voer.

Eén keer vullen voor hele kraamperiode
De feeder is makkelijk en zonder morsen te vullen en het vloeibaar voer blijft lang houdbaar. Eén keer vullen is voldoende voor de gehele kraamperiode, waarmee veel arbeid wordt bespaard. Zeugenhouders die wel het product willen proberen, maar (nog) geen feeders willen installeren, kunnen vanuit de Pigger Kraamstal Box of de Pigger Big Box het product handmatig via biggenkommen verstrekken. Ook kan de Pigger Big Box gebruikt worden in combinatie met een automatische voerinstallatie voor vloeibaar biggenvoer.

Vanaf eerste dag na geboorte bijvoeren
Biggen kunnen vanaf de eerste dag na de geboorte bijgevoerd worden met Pigger. De zwakkere biggen - die weinig melk drinken bij de zeug - krijgen met de Pigger producten toch voldoende nutriënten binnen, waardoor ze gewoon blijven groeien. Ook biggen die wel voldoende zeugenmelk binnen krijgen, kunnen met de Pigger producten hun dagelijkse behoefte aanvullen. Omdat de Pigger Feeder vloeibaar voer én korrels bevat, leren de jonge biggen snel vast voer opnemen.

Meer gespeende biggen bij eigen moederzeug
Het vloeibaar voeren van jonge biggen is een uitstekende manier om meer biggen bij de eigen moeder te spenen én de biggen optimaal voor te bereiden op het speenmoment. Uit onderzoek blijkt, dat wanneer biggen veel voer opnemen in de kraamstal, de uitval daalt en de jonge dieren een probleemloze opfok tegemoet gaan. Wanneer het speenproces soepel verloopt, heeft dit ook een positieve uitwerking op de technische resultaten van de dieren wanneer ze op het vleesvarkensbedrijf zijn.

Meer over Pigger

Overige berichten

13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer
08 maart 2019
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie en nieuwe folder Weidemengsels

Voorjaarsactie folie Van 8 maart t/m 8 april ontvangt u 10% korting op het hele assortiment kuilfolie. De kuilfolie is te bestellen via de telefoon (088 730 05 00) of per e-mail (order@voergroepzuid.nl)....
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kalverbodywarmer houdt kalveren gezond

Om kalveren te beschermen tegen koude winter- en voorjaarsdagen kunnen melkveehouders speciale Voergroep Zuid kalverbodywarmers bestellen.
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kristalsuiker brengt snelheid in rantsoen

Veel rantsoenen missen op dit moment snelheid op het gebied van vertering. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, zoals een tekort aan zetmeel in maiskuilen of gebrek aan snelheid...
Lees meer