Hoogwaardige kwaliteit voeders

Ons doel is om boeren te ondersteunen hun bedrijf verder te ontwikkelen en een beter rendement te behalen. Dat doen we door met een integrale blik naar het boerenbedrijf te kijken. We analyseren niet alleen welke voerstrategie het beste past, maar kijken ook naar bedrijfsvoering en gezondheid van de dieren. Samen met de boer bepalen we hoe we de dieren gezond houden en optimaal kunnen laten presteren. 

Om hoogwaardige kwaliteit voeders te kunnen leveren worden de waardes van onze voeders berekend met de Schothorst-voederwaardering binnen Voederwaarde.nl  Dit systeem analyseert grondstoffen op gehaltes aan nutriënten en geeft ook  boeren inzage in de exacte grondstof samenstelling. Aan de hand van de grondstof samenstelling wordt de receptuur van het voer vastgesteld, passend bij de behoefte van het dier.

Voer aanpakken voor het beste rendement

Boerenbedrijven streven naar het beste technische en financiële resultaat. Voor ons is het een uitdaging om de gezondheid en groei van dieren te optimaliseren door de juiste voer aanpak onder de gegeven stalomstandigheden in te zetten. Het inzetten van hoogwaardige voeders in combinatie met de juiste managementmaatregelen leiden tot gezonde technische en financiële prestaties. De innovatieve voeraanpakken van Voergroep Zuid worden ontwikkeld in samenwerking met kennispartners, gespecialiseerde bedrijven in voeradditieven en managementsystemen. Er wordt gekeken naar genetica, gezondheid en omgevingsfactoren om te bepalen welke voer aanpak het best aansluit voor een beter rendement en meer werkplezier op het boerenerf.

 Voederwaarde.nl

Voergroep Zuid is aangesloten bij Voerderwaarde.nl. omdat wij transparant en betrouwbaar zijn over onze voederwaarden. Met het inzichtelijk maken van de grondstofsamenstelling en het feit dat de voeders steekproefsgewijs gecontroleerd worden, bent u verzekerd van eerlijke producten. De drie belangrijkste doelen van VoederWaarde.nl zijn:

• Volledige openheid over grondstofsamenstelling voor afnemer
• Eenduidige voederwaarden berekening middels een internationaal en onafhankelijk voederwaardesysteem
• Garanties op de voederwaarde door het uitvoeren van controle